Zedelgemse Whiskyclub

 
Torhoutsesteenweg 126, 8210 Zedelgem

 

 

 

Whisky Passion

WhiskyPassion - Hét Nederlandstalige whiskytijdschrift voor Nederland en België.
 1. Glengoyne TourGlengoyne heeft een nieuwe virtuele tour en proeverij aangekondigd; mooi op tijd voor vaderdag. Ideaal voor als je toch samen met je vader iets wilt doen, ook al moet je nu afstand bewaren.

  Tijdens de tour wordt op de rijke historie van Glengoune ingegaan. Er wordt ook aandacht besteed aan de kalme, rustige productiefilosofie. Daarnaast krijg je de kans om vier verschillende whisky’s van Glengoyne te proeven.

  Elke rondleiding duurt een uur en wordt geleid door een deskundig iemand van Glengoyne. Je kan de rondleiding privé of als groep reserveren. Deelnemers krijgen een proefpakket opgestuurd met een whiskyglas en mini’s van de 10, 12 en 18-jarige Glengoyne. Daarnaast zit er nog een verrassingswhisky in het pakket die pas tijdens de proeverij wordt onthuld.

  Tijdens de rondleiding is het mogelijk om vragen te stellen aan het team. Deelnemers krijgen ook speciale Zoom-achtergronden van Glengoyne, zodat je je echt op locatie waant.

  Rondleidingen zijn vanaf 35 pond per persoon beschikbaar via deze website.

 2. Big Peat Feis Ile 2020Douglas Laing brengt een nieuwe Big Peat op de markt, speciaal voor Feis Ile 2020, dat dit jaar door het coronavirus niet door is gegaan. De nieuwe Big Peat is vernoemd naar de A846, de beroemde weg op Islay die langs talloze distilleerderijen loopt.

  De Big Peat ‘A486’ is 8 jaar oud en er zijn in totaal 3000 flessen beschikbaar. ‘Een reis over de A846 is echt een hele belevenis voor liefhebbers van Islay-whisky’, zegt CEO Chris Leggat. ‘Veel mensen hebben bijzondere herinneringen aan deze weg. Hoewel Feis Ile dit jaar alleen virtueel gevierd kan worden, willen we de gelegenheid toch vieren met deze gelimiteerde Big Peat.’

  Elk jaar doneren we aan de liefdadigheidsinstelling op Islay’, voegt whiskydirecteur Cara Laing daar aan toe. ‘Dat is een organisatie die onvermoeibaar goed werk doet voor Islay. We kunnen nu alleen maar dromen van een terugkeer naar het eiland. Daarom brengt Big Peat het eiland dit jaar naar jou toe.’

  Douglas Laing houdt momenteel een wedstrijd via Facebook (facebook.com/bigpeat) waarbij fans kans maken op één van de veertig proefpakketjes, zodat ze later deze maand kunnen deelnemen aan een speciale proeverij.

 3. onlinetastingEr zijn de laatste tijd erg veel whiskyproeverijen online te vinden via facebook, zoom, twitter of andere social media.

  Wij van whiskypassion.nl gaan via deze nieuwe site een zo ruim mogelijk overzicht geven waar ze te vinden zijn en hoe je aan deze proeverijen mee kunt doen. Deze online proeverijen worden gegeven door, bij veel whiskyliefhebbers, bekende experts op het gebied van whisky en soms ook andere dranken. ook deze zijn te vinden op de homepage.

  Om te beginnen, plaatsen we alvast enkele van deze bekende namen met een directe link naar hun facebookpagina zodat je met één klik kunt zien en vinden wat zij de komende weken gaan doen.

  Wil je een totaaloverzicht van wat er te doen is, ga dan naar de agenda.

  homepage: https://onlinetasting.nl

  agenda: https://onlinetasting.nl/events

 4. Epicurean Wood SeriesDouglas Laing brengt een nieuwe editie van de Epicurean Wood Series op de markt. Deze keer is er gekozen voor een finish in voormalig cognac-vaten.

  Deze nieuwste Epicurean is de opvolger van de Côte-Rôtie Cask Finish uit 2019. De whisky is gebotteld op een relatief hoge sterkte van 48 procent en niet koudgefiltered. De natuurlijke, gouden kleur is deels afkomstig van de cognac-vaten waarin deze Lowland blended malt tijd door heeft gebracht.

  Chris Leggat, de algemeen directeur van Douglas Laing, was verantwoordelijk voor de vatselectie. ‘We hebben veel geprobeerd en blind geproefd. Uiteindelijk hebben we dit experiment als winnaar uitgekozen. We zijn erg enthousiast over dit gedistingeerde nieuwe lid van onze familie.’

  Cara Laing, director of whisky, voegt toe: ‘We proberen altijd nieuwe liefhebbers van Schotse whisky aan te spreken en onze Epicurean is daar de beste whisky voor. De standaardexpressie is fris en met veel citrus. De whisky leent zich voor experimenten met smaak.’

  Er komen slechts twee vaten van deze bijzondere Epicurean op de markt, die volgens de officiële proefnotities smaken naar lychee, gember, sandelhout en kokos.

 5. Bunnahabhain Fèis ÌleFeis Ile is een van de meest geliefde whiskyfestivals ter wereld, maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Bunnahabhain gooit daarom haar virtuele deuren open onder de noemer ‘Feis at Home’.

  Op vrijdag 29 mei om 21.00 uur worden Bunnahabhain Distillery Manager Andrew Brown, Master Blender Julianne Fernandez, Master Distiller Stephen Woodcock en Visitor Centre Manager Dr Billy Sinclair geïnterviewd door whiskyexpert Dave Broom tijdens een livestream. De groep proeft ook verschillende whisky’s.

  Tasting kits kunnen via de website van Bunnahabhain gekocht worden, zodat je vanuit huis kunt meedoen. Tijdens de livestream wordt ook een nieuwe whisky onthult. ‘We vinden het geweldig om onze fans tijdens Feis Ile te verwelkomen’, vertelt Andrew Brown. ‘Dat gaan we dit jaar erg missen, dus daarom organiseren we dit jaar een livestream.’

  Voorafgaand aan de proeverij neemt Billy Sinclair de vrienden van Bunnahabhain mee op een Facebook Live-tour van de distilleerderij en het eiland, zodat mensen toch een beetje Feis Ile kunnen vieren.

  Meer informatie op de Facebook-pagina en de website van Bunnahabhain.